Biopotraviny ve výživě studentů Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích oboru Výchova ke zdraví - Krátošková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Záměrem práce bylo zjistit povědomí a vztah studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích oboru Výchova ke zdraví k biopotravinám a jejich zařazování do diety. V teoretické části bylo charakterizováno ekologické zemědělství a biopotraviny na základě platné legislativy. Popsané zpracování a kvalita biopotravin a vliv těchto potravin na zdraví. V praktické části byly zpracovány výsledky dotazníkového šetření. Šetření bylo provedeno na 260 studentech oboru Výchova ke zdraví. Výsledky ukázaly, že studenti znají biopotraviny a zařazují je do diety.
Bio Products in the Nourishment of Student of the Faculty of Education, University of South Bohemia in Ceske Budejovice, Department of Education to Health
Keywords: biopotraviny; ekologické zemědělství; kvalita biopotravin; výživa; zdraví; organic food; organic farming; quality organic food; nutrition; health