Analýza současných českých bankovek Oldřicha Kulhánka a návrh nové české bankovky - Pecinová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce je prací teoreticko-praktickou. Její teoretická část je věnována stručné analýze vývoje a technologii výroby platidel a mincí, současných českých bankovek a jejich autorů. Dále je uvedeno porovnání motivů českých bankovek a eurobankovek. V teoretické části jsou uvedeny i informace o Oldřichovi Kulhánkovi. V části praktické je detailně popsán proces návrhu a vlastní návrh bankovky.
Analysis of the contemporary Czech banknotes of Oldřich Kulhánek and the suggestion of new Czech banknote
Keywords: Bankovky; mince; platidla; Oldřich Kulhánek; grafické techniky; ochranné prvky; koláž.; Banknotes; coins; tender; Oldřich Kulhánek; graphic techniques; protective elements; collage.