Analýza pohybových aktivit žáků základních škol ve městě České Budějovice - Háva, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou pohybových aktivit žáků základních škol ve městě České Budějovice. Výzkum byl prováděn metodou dotazníkového šetření na třech základních školách prostřednictvím standardizovaného anonymně registrovaného sociologického dotazníku COMPASS II. Dotazníkovému šetření, které probíhalo v měsíci listopadu, bylo podrobeno celkem 284 žáků 6. a 9. ročníků. Na základě vyplněných dotazníku jsme byli schopni zjistit strukturu volnočasových pohybových aktivit, kterým se žáci základních škol v dnešní době věnují. Kde jsou tyto aktivity nejčastěji realizovány a další cenné informace týkající se pohybových aktivit. Výsledky dotazníkové šetření jsme graficky vyhodnotili a podrobně popsali v praktické části této práce. V teoretické části se věnujeme pohybovým aktivitám a zdravotním problémům, které vznikají v důsledku nedostatku těchto aktivit a v neposlední řadě se věnujeme i ontogenetickému vývoji žáků základních škol.
The analysis of the physical activity of primary school students in the city České Budějovice
Keywords: dotazník; projekt COMPASS; obezita; sport; pohyb; volný čas; questionnaire; project COMPASS; obesity; sport; move; free time