Domácí násilí a jeho vliv na dítě. - Kotmelová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se věnuje domácímu násilí a jeho vlivu na dítě. Srovnává hlavní faktory domácího násilí a konkrétní situace matek a dětí z Domova pro matku a dítě, Farní charity ve Veselíčku. Specifikuje hlavní příčiny sledovaného jevu a skupiny respondentek daného Domova. V teoretické části je provedena komparace hlavních faktorů, které jsou příčinou domácího násilí. Bakalářská práce rozebírá rodinu a její funkce, které mají vliv vývoj dítěte, syndrom CAN. Důraz je kladen na pomoc dítěti a rodině, vystavených domácímu násilí. V praktické části je zkoumán sledovaný jev v ţivotě klientek a jejich dětí v azylovém domě.
Domestic violence and its impact on the child.
Keywords: násilí; rodina; dítě; oběť; pomoc; azylový dům; violence; family; child; victim; help; mother/child residential