Systém hodnocení a odměňování pracovníků ve vybrané organizaci - Krulcová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce pojednává o systému hodnocení a odměňování pracovníků v podniku Vesa Velhartice, a. s. ve Velharticích. Tato společnost se zabývá pěstováním a šlechtěním odrůd brambor. Mezi další činnosti podniku patří zemědělská výroba, zpracování a prodej zemědělských produktů. Tato práce má dvě části. V první části, teoretické, jsou popsány základní pojmy a jejich význam, hodnocení a odměňování pracovníků a druhy mezd. Druhá část, aplikační, je věnována společnosti, organizační struktuře, analýze systému hodnocení a odměňování a zaměstnaneckých výhod. Informace pro analýzu byly získány na základě interních organizačních dokumentů, nestrukturovaného rozhovoru a dotazníkového šetření. Pomocí těchto údajů bylo možné vypracovat návrhy a doporučení, které by mohly vést k celkovému zlepšení.
The Evaluation and Rewarding System of Employees in a Specific Organization
Keywords: Řízení lidských zdrojů; motivace; hodnocení zaměstnanců; odměňování zaměstnanců; mzda; plat; benefity; Human resources management; motivation; employee evaluation; employee remuneration; wage; salary; benefits