Výživa dětí s orofaciálním rozštěpem - Vintrová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na výživu dětí s orofaciálním rozštěpem především v novorozeneckém období. Jejím cílem bylo zjistit, zda rodiče znají rizika vzniku poruchy příjmu potravy u dětí s orofaciálním rozštěpem. Jestli jsou informováni o speciálních pomůckách usnadňujících výživu těchto dětí a zda je umí správně používat. Cílem také bylo zjistit, zda se komfort výživy primární korekcí vady zvýšil.
Nutrition of children with orofacial cleft
Keywords: Novorozenec; orofaciální rozštěp; rodiče; role sestry; výživa