Konvolut geometrických objektů, jako forma didaktické pomůcky (teoreticko-praktická práce) - Vlková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
V teoretické části práce jsou objasněny požadavky na metodické pomůcky. Tyto pomůcky jsou určeny pro děti na základních uměleckých a středních výtvarných školách. Práce se zaobírá metodami výuky, které s vyučujícími pomůckami těsně souvisí např. vnímání smysly, popis a ukázky pomůcek, zprostředkování učiva, logickou stavbu vyučujících hodin apod. Výsledkem je soubor variabilních metodických pomůcek, které zohledňují nabyté poznatky.
Set of geometric objects as a form of teaching aids
Keywords: žáci; učitel; výtvarná výchova; kresba; vizuální vnímání; perspektiva; geometrické objekty; metodické pomůcky.; students; teachers; drawing lessons; visual perception; perspective; geometrical objects; methodological tools.