Testování totální stanice Leica TC(R) 400. - Žižková, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce je otestovat přesnost totální stanice Leica TC(R) 407 v.č. 660021 pomocí stanovených postupů. Ověřovány jsou údaje dosažené měřickými a výpočetními postupy, dle uvedených norem a odborné literatury, a výsledky jsou porovnány s údaji uvedenými výrobcem. Testována byla přesnost dálkoměru i úhloměrné části přístroje. Teoretická část je zaměřena na základní metody měření a určování délek, princip elektronického měření směrů a teorii chyb. Praktická část je zaměřena na ověření přesnosti měřeného vodorovného směru, zenitového úhlu a ověření přesnosti dálkoměrné části přístroje. Určeny byly směrodatné odchylky měřených délek a směrů.
Total station Leica TC(R) 400 test.
Keywords: Testování přesnosti totální stanice; Leica TC(R) 407; směrodatné odchylky; Testing preciseness of the total station; Leica TC(R) 407; standard deviations