Testování při podezření na požití návykových látek u žáků základních škol v Jindřichově Hradci - Nedvědová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce Testování při podezření na požití návykových látek u žáků základních škol v Jindřichově Hradci pojednává o problematice požívání návykových látek žáky základních škol a možnosti řešení základních škol při řešení této problematiky. Teoretická část poskytuje informace o příčinách vzniku závislosti, rizika, která ohrožují mládež při požití návykových látek. Můžete zde najít odkazy na literaturu a vyhledat si druhy návykových látek. Dále se zabývá druhy testů na návykové látky, jejich používání a jejich úrovně zjištěných výsledků. Je zde probrán právní rámec této problematiky. A na závěr jsou zde uvedeny možnosti, které základní školy mají při řešení této problematiky.
Testing for suspected ingestion of addictive substances among primary school pupils in Jindřichův Hradec
Keywords: příčiny vzniku závislosti; mládež a rizika spojená se vznikem závislosti; návykové látky; testování návykových látek; právní rámec problematiky návykových látek; řešení návykových látek v prostředí škol; causes of addiction; youth and risks connected with addiction; addictive substances; testing procedure of addictive substances; statutory framework for the issue of addictive substances; solving the abuse of addictive substances at schools