GEOGRAFICKÁ CHARAKTERISTIKA MIKROREGIONU BECHYŇSKO SE ZAMĚŘENÍM NA PROBLEMATIKU GEOHAZARDŮ A PŘÍRODNÍCH RIZIK V ÚZEMÍ - Dolejšková, Alena (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá přírodními složkami v území mikroregionu Bechyňsko, popisuje a lokalizuje geohazardy (ekologické hazardy) a přírodní rizika, na jejichž nápravu navrhuje řešení pro eliminaci těchto problémů. Navržený management území vede k trvale udržitelnému rozvoji a je nastíněn na základě vytvoření vlastní SWOT analýzy mikroregionu Bechyňsko. V závěru práce jsou zpracovány ukázkové případové studie, věnující se specifickým geohazardům a přírodním rizikům v zájmovém území včetně návrhů jejich vhodného krajinného managementu.
Geographic characteristics of microregion Bechynsko focused on geohazards and natural risk in territory
Keywords: mikroregion Bechyňsko; geohazard; přírodní riziko; využití krajiny; rekultivace krajiny ?; Bechynsko; geohazard; natural risk; land scape; recultivation of landscape