Tvorba a užití výsledku hospodaření podniku, cash flow - Mikešová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je analyzovat tvorbu výsledku hospodaření a cash flow vybraného podniku ve sledovaném období. Obsahem úvodní části práce jsou obecné a metodické otázky týkající se problematiky výnosů, nákladů a výsledku hospodaření, jejich tvorby a hodnocení. Je zde rovněž charakterizována kategorie cash flow, její význam v podnikové ekonomice, vztah k výsledku hospodaření, jeho zjišťování a hodnocení. Hlavní částí práce je konkrétní analýza tvorby výsledku hospodaření a cash flow daného podniku. Tvorba výsledku hospodaření byla analyzována z hlediska výnosů a nákladů, bylo použito i ukazatelů rentability. Pro posouzení cash flow byly sestaveny výkazy cash flow, neboť daný podnik je nesestavuje. Cash flow bylo hodnoceno i s využitím poměrových ukazatelů. Závěrem jsou shrnuty dosažené výsledky a provedeno celkové vyhodnocení. Zadaná problematika bakalářské práce byla řešena v konkrétních podmínkách podniku, kterým je hotel v Bechyni v letech 2006 - 2008.
The creation and use of income from operations, cash flow
Keywords: výnosy; náklady; výsledek hospodaření; cash flow; ukazatele rentability; revenues; costs; income from operations; cash flow; rentability indicators