"Vzdálené světy" - Češková, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce pojednává o světech umění přírodních národů. Skrze poznatky kulturní antropologie nahlíží na výtvarný projev spíše jako na sociální proces. Sleduje jeho roli ve společnosti a zásadní vlivy působící na kulturu jejích obyvatel. Praktická část představuje graficky a kresebně zpracované pohledy do každodenní reality, které umožňují lépe si uvědomit jejich rozmanitost.
"Distant worlds"
Keywords: Kmenové umění; kultura; rozmanitost; řemeslo; společnost; vlivy; role; funkce; vědomí; Tribe art; culture; diversity; handicraft; society/community; influences; roles; functions; consciousness