Výtvarný projev dětí na přechodu mezi MŠ a ZŠ - Sajtlová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiky výtvarného projevu dětí na přechodu mezi mateřskou a základní školou s akcentem na kresbu a vývoj grafomotoriky. V teoretické části je rozebrána kresba v jednotlivých vývojových etapách zhruba do konce sedmého roku věku jedince a vývoj grafomotoriky. V praktické části je analyzován na základě výtvarných vzorků kvalitativní vývoj kresby a grafomotoriky.
Arte expression of children between nursery school and basic school