Komparace automobilové dopravy ve venkovských a městských oblastech z hlediska životního prostředí - Horká, Dominika (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem diplomové práce je komparace dopravní spotřeby ve třech vybraných evropských státech. Analýza a komparace intenzity dopravy ve venkovských a městských oblastech České republiky, Německa a Nizozemska. Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení rozdílnosti dopravy na venkově a ve městě a posouzení vztahu dopravy a životního prostředí. Hypotézy se ověřují analýzou emisí oxidu uhličitého v osobní automobilové, veřejné a letecké dopravě (data z projektu GILDED).
Comparison of car transport in rural and urban areas from the aspect of environment
Keywords: Spotřeba; doprava; emise oxidu uhličitého; životní prostředí; venkov; město; Consumption; transport; carbon dioxide emissions; environment; rural and urban areas