Preventívny a liečebný význam pohybových aktivít vo vyššom veku - Kukačka, Vladislav; Kimáková, Tatiana (RE-PUBLIC, 2020)
Článek informuje o pozitivním vlivu přiměřených pohybových aktivit na tělesné systémy. Nezastupitelnou úlohu hrají pohybové aktivity v prevenci některých onemocnění a oslabení a významně se podílejí na léčbě těchto onemocnění. Především se jedná o chronické neinfekční choroby, které se někdy označují jako civilizační. Na jejich vzniku se často podílí především nezdravý životní styl s nedostatečnou pohybovou aktivitou. Článek přináší možnosti a specifika vyššího věku, kdy jsou možnosti pohybových aktivit někdy poněkud omezené. Klíčová slova: pohybové aktivity, prevence civilizačních nemocí, starší věk
Preventivní a léčebný význam pohybových aktivit ve vyšším věku
Keywords: pohybové aktivity, prevence civilizačních nemocí, starší věk; pohybové aktivity, prevence civilizačních nemocí, starší věk