Tvorba internetových aplikací pomocí technologie Microsoft Silverlight - Kolda, Jiří (Jihočeská univerzita, 2009)
Úkolem této práce je vytvořit první kompletní česky psanou referenční příručku k internetové technologii Microsoft Silverlight. Ve výkladu je vysvětlována současná verze Silverlight 2.0 ve spojení s programovacím jazykem Visual C# v Microsoft .NET Framework 3.5. Součástí práce je stručné porovnání technologie Microsoft Silverlight s technologií Adobe Flash a otestování této technologie v nejrozšířenějších webových prohlížečích.
Creation of web applications by means of Microsoft Silverlight technology