Analýza vlivu drenážních systémů na jakost povrchových vod - Kamarýt, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)
V této diplomové práci je navázáno na bakalářskou práci, kde jsou řešeny drenážní systémy a analýza jejich vlivu na jakost povrchových vod. Literární rešerše je zaměřena na popis kvality vody, látek způsobujících eutrofizaci, drenážního odtoku a drenážních systémů. Dále na mechanismy způsobující změnu jakosti vod po vybudování drenážních systémů. V kapitole metody jsou popsané statistické metody vyhodnocení koncentrací, popis sestavení empirické čáry překročení koncentrací látek ve vodě a metody separace odtoku, za účelem stanovení průměrných koncentrací fosforu a dusíku v jednotlivých složkách odtoku. Všechna tato vyhodnocení a následné metody se vztahují k zájmovým lokalitám, které jsou detailně popsány v kapitole materiál. Nakonec je umístěna kapitola výsledky a diskuze, kde jsou popsány a vyhodnoceny všechny výsledky této práce.
Analysis of the impact of drainage systems for surface water quality
Keywords: drenážní systémy; drenážní odtok; koncentrace; dusík; fosfor; dranaige systems; drain; concentration; nitrogen; phosphorus