Historie sboru dobrovolných hasičů a jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Milevsko - Čanda, Adam (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce pojednává o historii a začátcích sboru dobrovolných hasičů v Milevsku. Následně popisuje sbor za první světové války a po jejím konci. Dále se zabývá milevskou župou č.70 a jejím vývojem. V následující části se zabývá sborem dobrovolných hasičů obce Milevsko za 2. světové války a po jejím konci, následně za období Československé socialistické republiky a o rozdělení jednotek požární ochrany. A poslední část se zaměřuje na období Československé federativní republiky a následně událostmi po vzniku České republiky.
History of the volunteer fire brigade and unit of the volunteer fire brigade of the city Milevsko
Keywords: Milevsko; sbor dobrovolných hasičů; jednotka sboru dobrovolných hasičů obce; Milevsko; volunteer fire brigade; unit of volunteer fire brigade of the city