Porovnání investičních příležitostí do podílových fondů - Nováková, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Kolektivní investování nabízí lidem vyšší zhodnocení volných peněžních prostředků prostřednictvím podílových fondů. Tato práce se zabývá zejména pěti vybranými akciovými fondy. Teoretická část je věnována vývoji kolektivního investování na území České republiky, jeho právní úpravou včetně výhod a nevýhod, které přináší a charakteristikou subjektů působících na kapitálovém trhu. Dále klasifikuje podílové fondy dle obsahu a vyjádří pojem podílový list s právy s ním spojených a rovněž je zde popsán vliv finanční krize na kolektivní investování. Účelem praktické části je porovnat pět analyzovaných akciových fondů dle vybraných charakteristik, na jejichž základě je možné zvolit správný podílový fond.
Comparison of investment opportunities in mutual funds
Keywords: akcie; dluhopisy; podílový fond; investiční společnost; kolektivní investování; stocks; bonds; mutual fund; investment company; collective investment