The Portrayal and Self-Image of Holden Caulfield of The Catcher in the Rye - Fibingerová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je analýza dvou možných pohledů na Holdena Caulfielda, protagonisty románu J. D. Salingera Kdo chytá v žitě ? jeho náhledu na sebe sama a jeho vnějšího vyobrazení. Jeho sebeobraz bude analyzován na základě Holdenova vnímání sebe sama (zdrojem informací budou Holdenovy výroky a představy o jeho vlastní osobě), zatímco rozbor vnějšího vyobrazení se bude zabývat objektivními faktory ? motivací hlavního hrdiny a vliv jeho postoje a rodiny na situaci, ve které se nachází.
The Portrayal and Self-Image of Holden Caulfield of The Catcher in the Rye
Keywords: Holden Caulfield; dětství; dospělost; smrt; nevinnost; sebehodnocení; sebeobraz; vyobrazení; rebelství; dospívání; motivace; rodina; Holden Caulfield; childhood; adulthood; death; innocence; self-perception; self-image; portrayal; rebellion; adolescence; motivation; family