Tvorba a ověření multimediálních prezentací v teoretickém a praktickém vyučování oboru cukrář - Krákorová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou alternativní výukové metody a ověřením multimediálních prezentací v teoretickém a praktickém vyučování oboru cukrář. Teoretická část práce objasňuje rámcové a školní vzdělávací programy, dále popisuje výukové cíle a organizační formy výuky. Následně se práce věnuje výukovým metodám a didaktickým principům. Dále je charakteristika didaktických prostředků. Praktická část popisuje teorii a praxi odborného výcviku oboru cukrář na dané škole. Těžiště praktické části spočívá ve vytváření videozáznamů, které v souladu s didaktickými principy inovují tradiční výukové metody. Na základě sběru a analýzy dat pak práce zjišťuje, do jaké míry jsou prezentace vytvořené pomocí videotechniky přínosem do výuky.
Making and verification of multimedia presentations in theoretical and practical lessons of the confectioner´s profession.