Možnosti financování hypoték po vypršení období fixace úrokové sazby. - Farská, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Při rozhodování o dalších krocích a postupech po uplynuí doby fixace hraje významnou a velmi důležitou roli nejen výše úrokové sazby, ale i další zřizovací náklady a poplatky. V současné době je na trhu mnoho produktů, jak hypotečních bank, tak i stavebních spořitel. Tyto instituce si vzájemně konkurují a snaží se získat stále nové klienty. Cílem diplomové práce bylo obecné seznámení s problematikou hypotečních úvěrů a stavebního spoření. V práci jsou popsány zásadní aspekty a rozdíly mezi produkty finančního trhu.
The possibilities of financing a mortgage credit after expiration of the fixing interest rate term.
Keywords: Hypoteční úvěr; stavební spoření; překlenovací úvěr; úroková sazba; Mortgage credit; building savings; bridge loan; interest rate