Názory pracovníků v sociální oblasti na další vzdělávání v jihočeském kraji - Cantillová, Klára (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářské práce se zabývá zmapováním názorů pracovníků v sociální oblasti na další vzdělávání v Jihočeském kraji. Další vzděláním je zde myšleno především vzdělání dle zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách, kdy je zaměstnavatel povinen zaměstnanci zabezpečit sociálnímu pracovníkovi další vzdělání v rozsahu 24 hodin za kalendářní rok. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část se zabývá teoretickým pracovnám tématu dalšího vzdělávání, požadavků kladených na pracovníky v sociální oblasti a motivace k dalšímu vzdělání. Část druhá je koncipována jako část praktická, která obsahuje interpretaci výsledků prováděného výzkumu.
views of social workers for further training in the South Bohemian Region
Keywords: další vzdělávání; celoživotní vzdělávání; vzdělání s akreditací; kvalifikační požadavky; kompetenční požadavky; odborná způsobilost; sociální pracovník; pracovník v sociálních službách; úřední pracovník; motivace; potřeba; Adult Education; Lifelong Learning; Education with Accreditation; Qualification Requirements; Competency Requirements; Expertise; Social Worker; Worker in Social Services; Official Worker; Motivation; Need