Možné psychologické a sociální důsledky užívání návykových látek - Nováková, Eva (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá možnými psychologickými a sociálními důsledky užívání návykových látek. Jejím cílem je vymezení a popis možných psychologických a sociálních důsledků užívání návykových látek pro jejich samotné uživatele. Je pojata teoreticky a dělí se na tři části.
Possible psychological and social impact of substance abuse
Keywords: závislost; návykové látky; duševní poruchy; poruchy chování; sociální exkluze; ztráta bydlení; ztráta zaměstnání; drogová kriminalita; addiction; addictive substances; mental disorders; behavioural disorders; social exclusion; loss of housing; loss of employment; drug crime