Analýza komunikačních nástrojů v marketingovém řízení destinace - Zrzavý, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá analýzou komunikačních nástrojů destinace. Moderní komunikační prostředky umožňují lokálním firmám či destinacím nové způsoby komunikace, které jsou využívány jen zřídka. Hlavního cíle bylo dosaženo za pomocí obsahové analýzy webových stránek a pozorováním chování návštěvníků na webu pomocí oční kamery, které bylo doplněno o strukturované rozhovory s účastníky experimentu. Tištěné materiály byly také hodnoceny pomocí těchto dvou metod. Z výsledků analýz plynou doporučení pro "Vysočna Tourism", které ukazují možnosti jak lépe situovat obrázky, logo, nadpisy, atd. Tvorba webových stránek a tištěných brožur je kontinuální proces zlepšování. Při tvorbě propagačních materiálů je vždy nutné brát v úvahu současný stav; vývoj informačních a komunikačních technologií a potřeby společnosti.
The Analysis of Communication Tools in Marketing Managing of Destination
Keywords: Destinace. Marketingová komunikace. Oční kamera. Obsahová analýza. "Vysočina Tourism. Webová stránka. Tištěné materiály.; Destination. Marketing Communication. Eye-tracker. Summary Analysis. ´Vysočina Tourism´. Website. Printed Materials.