Rešerše ke studiu molekulární fylogeografie mravence Crematogaster polita (Hymenoptera: Formicidae) - Dragová, Klára (Jihočeská univerzita, 2008)
Crematogaster polita group Smith F. 1865 je tropický druh, který tvoří dominantní složku arboreální fauny a vytváří rozsáhlé polydomní kolonie s charakteristickým tritoriálním chováním. Morfologie tohoto druhu je vysoce variabilní, s čímž souvisí jeho obtížná identifikace. Tato práce hodnotí molekulární metody, které se používají při studiu populací a mohou být také použity při odhalování kryptických druhů.
Review of molecular phylogeography of Crematogaster polita (Hymenoptera: Formicidae)
Keywords: Crematogaster polita; molekulární metody; fylogenetické metody; Crematogaster polita; molecular methods; phylogenetic methods