Work-life balance v Místních akčních skupinách - Šmídová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Rovnováha mezi pracovním a osobním životem se stává velmi důležitým tématem v jakékoli pracovní oblasti. S rostoucím stresem a požadavky ve všech pracovních pozicích je mnohem více ohroženo duševní a fyzické zdraví zaměstnanců. Hektický život vyvíjí tlak na pracovníky a ovlivňuje jejich výkon v organizaci. Cílem této bakalářské práce je studium úrovně rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem v organizacích Místních akčních skupin v jižních Čechách. Představuje pracovní výkon zaměstnanců a metody hodnocení zaměstnanců. Práce se zaměřuje na přístup zaměstnavatelů k pracovníkům, analyzuje problémy a chyby v hodnocení zaměstnanců a způsoby jejich překonání. Tato práce také zkoumá pracovní vztahy, péči o zaměstnance a význam time managementu. Sběr dat pro analýzu je prováděn prostřednictvím dotazníkového průzkumu, který se zaměřuje na několik faktorů, které ovlivňují soukromý a pracovní život zaměstnanců.
Work-Life Balance in Local Action Groups
Keywords: work-life balance; stres; zaměstnanec; zaměstnavatel; work-life balance; stress; employee; employer