Práce učitele na základní škole při nemocnici - Michalová, Ludmila (Jihočeská univerzita, 2013)
Důležitost nemocničních škol je doložena jejich mnohaletou historií. Jejich zřízení si vyžádal dlouhodobý pobyt dítěte na nemocničním lůžku a nesnadné začlenění vyléčeného dítěte do školy. Existuje rozsáhlá skupina pedagogů, kteří odvádějí velmi potřebnou, ale i namáhavou práci. Jejich práce není veřejností dostatečně doceněna. Je mnoho otázek okolo práce speciálních pedagogů v nemocnicích. Jsem si vědoma nedokonalosti své práce, ale pokusila jsem se o průzkum práce učitelů v nemocnici Na Bulovce.
Word of primary school teachers teaching hospital
Keywords: status učitelů; profese učitele; prestiž profese; učitelský sbor; profesionální kompetence; profesionální činnosti; vyučovací chování; autorita; role učitele; pedagogická interakce; pedagogická komunikace; vzdělávání učitelů; profesionální dráha; the status of teachers; the teacher's profession; the prestige of the profession; faculty; professional competence; professional activities; teaching behavior; authority; role of teachers; pedagogical interactions; teaching communication; teacher training; professional track.