Vypovídací schopnost účetních výkazů pro řízení podniku - Havran, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této práce je zjistit vypovídací schopnosti účetních výkazů používaných v účetnictví (rozvaha, výkaz zisku a ztráty), analyzovat a vyhodnotit je u vybraného podnikatelského subjektu. Tato analýza se skládá z horizontální, vertikální analýzy a analýzy poměrových ukazatelů.
Reporting ability of accounting statements for management
Keywords: učetní výkazy; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; finanční analýza; vypovídací schopnost; accounting statements; balance sheet; profit and loss statement; financial analysis; reporting ability