Trh s dluhopisy v ČR a ve vybraných zemích - Chramosta, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Téma bakalářské práce je trh s dluhopisy v ČR a ve vybraných zemích. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, a to vývoj trhu s dluhopisy v České republice, charakteristické rysy dluhopisů a trhu s dluhopisy, charakteristika trhu s dluhopisy ve vybraných zemích a komparace parametrů trhů s dluhopisy v ČR a ve vybraných zemích. První část se zabývá historií trhu s dluhopisy. Druhá část je zaměřena na definici dluhopisů a podává základní informace o burze cenných papírů v Praze, o Středisku cenných papírů a také o RM-Systému. Ve třetí části popisuji trh s dluhopisy na Slovensku, Polsku a Maďarsku. V poslední části porovnávám trh s dluhopisy v ČR a ve vybraných zemích. Srovnávám objemy obchodů, výnosnost vládních dluhopisů, počty obchodů a podobně.
The Market with Bonds in the Czech Republic and in the Chosen Countries
Keywords: ČR; SR; Polsko; Maďarsko; burza; trh s dluhopisy; vývoj; objem obchodů; Czech republic; Slovakia; Poland; Hungary; market with bonds; development; trade volumes