Elektronická stavebnice v předmětu Praktické činnosti - Šmrha, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
V diplomové práci jsem se zaměřil na zhodnocení historického vývoje elektrostavebnic v českém školství a na zmapování současného stavu využití elektronických stavebnic při výuce předmětu Praktické činnosti na 2. stupni základních škol. V práci se rovněž zabývám porovnáním různých typů elektronických stavebnic pomocí komplexu hodnotících kritérií. Dále jsem se zaměřil na návrh a realizaci vlastní elektronické staveb-nice určené pro výuku v předmětu Praktické činnosti včetně realizace didakticky vhodného návodu.
Electronic kit in the subject Practical activities
Keywords: elektronická stavebnice; elektrotechnická stavebnice; elektrostavebnice; Praktické činnosti; Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání; elektrický obvod; schéma zapojení; didaktické prostředky; technická výchova; technické myšlení; electronic kit; electrical kit; electric kit; Practical Activities; General education programme of elementary education; electric circuit; wiring diagram; didactical tools; technical education; technical thinking