Komparace globálních a lokálních potravinářských dodavatelských řetězců - Dvořáčková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je komparace třech odlišných potravinářských dodavatelských řetězců sortimentu ovoce a zelenina se zaměřením na úroveň dodavatelských služeb, úroveň logistických nákladů a na vliv transferů na životní prostředí. Práce je zaměřena na fungování logistiky jednotlivých řetězců, porovnává relevantní ukazatele stanovené v metodice práce a na závěr stanovuje kritické faktory, návrhy a doporučení.
Comparison of the Global and Local Food Supply Chains
Keywords: logistika; dodavatelský řetězec; dodavatelské služby; logistické náklady; reverzní logistika; Logistics; Supply Chain; Customer Service; Logistics Costs; Reverse Logistics