Zhodnocení KPÚ v Jihočeském kraji z hlediska ekologické stability. - Schusterová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá vlivem realizovaných projektů pozemkových úprav na ekologickou stabilitu území. Ve spolupráci s příslušnými pozemkovými úřady byl vybrán soubor pozemkových úprav se zvýšenou náročností na řešení ekologické stability. Tento soubor byl diferencován podle stupňů stability daných území a vypočítána ekologická stabilita jednotlivých katastrálních území. Byla vymezena kostra ekologické stability. Po terenním průzkumu byla zhodnocena funkčnost jednotlivých prvků ÚSES. Byl porovnán skutečný stav s projektem pozemkových úprav. Byla navržena opatření na udržení ekologické stability a další možné stabilizace území, které jsou proveditelné v rámci KPÚ.
Land adjustment evaluation in light of ecological stability in Southern bohemia.
Keywords: ÚSES; ekologická stabilita; pozemkové úpravy; TSES; ecological stability; land adjustment