Pedagogická dramaturgie a její kořeny v ostatních disciplínách - Křenková, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá tématem dramaturgie tak, jak je využíváno a realizováno ve vybraných oblastech umění ? v literatuře, divadle, filmu a hudbě. Vedle těchto čtyř uměleckých disciplín je postavena zážitková pedagogika a její chápání dramaturgie. Na základě předložených informací se práce soustředí na porovnání uměleckých oblastí se zážitkovou pedagogikou. Vedle tohoto řeší práce otázku uplatnění principů dramaturgie v rámci školního vyučování.
Educational dramaturgy and its roots in other disciplines
Keywords: dramaturgie zážitkové pedagogiky; hudební dramaturgie; literární dramaturgie; divadelní dramaturgie; filmová dramaturgie; dramaturgie školního vyučování; umění dramaturgie; dramaturgy of experiential education; musical dramaturgy; literary dramaturgy; theater dramaturgy; film editing; dramaturgy of school teaching; the art of dramaturgy