Molecular genetic analysis of virulence factors from Streptococcus pneumoniae - Kvardová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zaměřuje na význam pneumolysinu v souvislosti s virulencí Streptokoka pneumonie kmenů serotypu 1. Metody zahrnují bioinformatiku a in vitro analýzy. SNP v nukleotidové sekvenci druhého virulenčního faktoru, hyaluronidázy, je předmětem zkoumání meningitidových kmenů.
Molecular genetic analysis of virulence factors from Streptococcus pneumoniae
Keywords: genetická variace; virulence; pneumolysin; SNP; hyaluronidáza; genetic variation; virulence; pneumolysin; SNP; hyaluronidase