Analýza investiční činnosti vybraného podniku - Spousta, Petr (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce měla za úkol určit vhodnou investici pro podnik. Na základě metod hodnocení investic, zejména pomocí čisté současné hodnoty a jako doplňujícího ukazatele vnitřního výnosového procenta. Po výběru investice se provede analyzování efektivnosti jednotlivých zdrojů financování, určí se možné zdroje a následně se vybere nejefektivnější. Dospělo se k investici Catepillat 301.8D, která je financována úvěrem.
Analysis of methods financing and investment calculation
Keywords: efektivnost investice; investiční projekty; metody hodnocení investic; čistá současná hodnota; finanční analýza; odpisy; vlasní zdroje; úvěr; leasing; investment efficiency; capital projects; methods of evaluation investment; net present value; financial analysis; decrease; own sources; loan; leasing