Analýza vlivu lokality poutních míst na současnou míru religiozity na Slovensku - Hošková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce odpovídá na otázku, zda v obcích, ve kterých je lokalizováno poutní místo, se tento fakt promítne ve zvýšené míře religiozity obyvatel. U vzorku vybraných poutních byl zohledněn jejich význam, aktivita a stáří. Tyto a další faktory jsou shrnuty v dílčí syntéze, která také mimo jiné podává výsledky veškerého statistického šetření.
Analysis of the effect of the location of the pilgrimage sites on the current religiosity rate in Slovakia
Keywords: poutní místa; religiozita; katolická církev; Slovensko; pilgrimage sites; religiosity; Slovakia