Duchovní život farnosti Soběslav v 1. polovině 20. století - Bláhová, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se věnuje historii soběslavského děkanství v letech 1900-1948. Ve zkratce jsou nejprve popsány dějiny města Soběslavi a posléze je vykreslena duchovní správa od svého sledovatelného počátku až po závěr 19. století. Největší část práce se věnuje chronologickému popsání dějin duchovní správy v Soběslavi v 1. polovině 20. století. Cílem je podrobněji popsat a přiblížit dle dostupných materiálů život soběslavské farnosti, jednotlivých děkanů a pastoračních aktivit v kontextu celospolečenských událostí.
The Spiritual Life in the Parish of Soběslav in the first half of the 20th Century
Keywords: Soběslav; Děkanství v Soběslavi; 1. polovina 20. století; Katolická církev; dějiny duchovní správy; farnost Soběslav.; Soběslav; Deanery in Soběslav; the 1st half of the20th Century; Catholic Church; History of Religious Management; Parish of Soběslav.