Pěstování zeleniny v systému ekologického zemědělství - Juráková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2013)
V systému ekologického zemědělství se hospodaří více v souladu s přírodou. Je podporováno šetrné zacházení s životním prostředím, biodiverzita, kvalitní péče o půdu, upřednostňování obnovitelných zdrojů a recyklace surovin.Tento zemědělský systém umožňuje produkovat vysoce kvalitní potraviny. Tato bakalářská práce je zpracována formou literární rešerše. Jejím cílem je ukázat odlišné zásady při pěstování zeleniny v ekologickém zemědělství. První část této práce je zaměřena na ekologické zemědělství a zahrnuje vymezení základních pojmů, popis cílů a principů ekologického zemědělství, jeho vývoj v České republice, Evropské unii a ve světě. Druhá část práce obsahuje základní informace týkající se zásady pěstování zeleniny, její ochrany, kvality, kontroly, certifikace, označování a skladování zeleniny v systému ekologického zemědělství.
Truck-gardening in system of ecological agriculture
Keywords: Ekologické zemědělství; biozelenina; pěstování zeleniny; příroda; půda.; Organic farming; organic vegetables; growing vegetables; nature; soil.