Nadace podporující neziskové organizace působící v sociální a humanitární oblasti - Pecháček, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se věnuje a popisuje to, jak nadace, které jsou registrovány v České republice, podporují neziskové organizace působící v sociální a humanitární oblasti. Cílem práce bylo zjistit, jaká je struktura českého nadačního sektoru zaměřeného na oblast sociální a humanitární. Dále byl zmapován objem finančních prostředků, které české nadace poskytly v letech 2018-2021 neziskovému sektoru působícímu v sociální a humanitární oblasti, ke kterým se zmapovali i ostatní aktivity, jež realizují české nadace v rámci svého působení v těchto oblastech.
Foundation Supporting Non-Profit Organisations Focused on the Social and Humanitarian Field
Keywords: Nadace; neziskové organizace; sociální oblast; humanitární oblast; Foundations; non-profit organisations; social sector; humanitarian sector