Jazyková analýza vybraných mluvených projevů - Langová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce na téma Jazyková analýza vybraných mluvených projevů si klade za cíl představit problematiku mluvených projevů. Zaměříme se na základní způsoby výstavby těchto projevů, provedeme charakteristiku jazykových prostředků z hlediska hláskosloví, tvarosloví, syntaxe a lexika. Projevy budeme jazykověstylisticky analyzovat a komparovat.
The linguistic analysis of choice speeches
Keywords: Rétorika; dějiny rétoriky; rétorický funkční styl; technika mluveného projevu; hláskosloví; tvarosloví; syntax; lexikum; agitační projevy; Rhetoric; rhetoric history; speech technology; phonology; morphology; syntax; lexis; agitational speeches