Co-occurence of Regular and Irregular Plurals in English Nouns - Jenšíková, Hana (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat výskyt pravidelné plurálové formy u anglických substantiv, která primárně tvoří nepravidelný plurál. Práce se nejprve zabývá zpracováním dostupných zdrojů k této problematice, ze kterých má vyplynout, jaký poměr jednotlivých forem se u vybraných substantiv vyskytuje. Výsledná data jsou následně zkoumána pomocí korpusu.
Co-occurence of Regular and Irregular Plurals in English Nouns
Keywords: podstatné jméno; pravidelné množné číslo; nepravidelné množné číslo; korpusová analýza; noun; regular plural; irregular plural; corpus analysis