Analýza využití multikanálového retailingu ve vybraném maloobchodním subjektu - Mazancová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Základním cílem diplomové práce byla analýza využívání multikanálového retailingu hypermarketu Globus v Českých Budějovicích. Ten byl rozdělen dle Levyho a Weitze (2009) do tří základních kanálů - maloobchod, katalog a internet, které byly doplněny o některé složky komunikačního mixu. Následné návrhy na zlepšení stávající situace v této oblasti vycházely primárně z informací zjištěných na základě provedených případových studií jak samotného hypermarketu, tak také jeho nejvýznamnějšího konkurenta na tuzemském trhu, a jednoho velmi uznávaného retailera ze zahraničí. Dále byla provedena marketingová situační analýza hypermarketu Globus v Českých Budějovicích. Dílčí návrhy byly rozděleny dle jednotlivých kanálů. Vybraný návrh byl rovněž ekonomicky zhodnocen.
Analysis of the use of multichannel retailing in selected retail entity
Keywords: multikanálový maloobchod; katalog; internet; obchod; zákazník; multichannel retailing; catalogue; internet; retail store; customer