Strukturální fondy Evropské unie a jejich využívání v Jihočeském kraji - Hořejší, Jolana (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním tématem bakalářské práce jsou strukturální fondy Evropské unie a jejich využívání v Jihočeském kraji. První část je věnována problematice regionálního rozvoje Evropské unie a čerpání finanční pomoci z jejích fondů v předstrukturálním období České republiky a po jejím vstupu do Unie. Druhá část se zabývá čerpáním strukturální pomoci v Jihočeském kraji v programovacím období 2004-2006. Na základě získaných údajů je vypracována analýza využívání podpory ve formě tabulek a grafů.
The European Union Structural Funds and their use in the South-Bohemian Region
Keywords: Strukturální fondy; Evropská unie; regionální politika; Jihočeský kraj; finanční pomoc; Structural Funds; European Union; Regional policy; South-Bohemian Region; financial assistance