Vytvoření výukového 3D modelu vysoké pece v programu SolidWorks - Hamr, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit výukový 3D model vysoké pece v CAD softwaru SolidWorks, který bude možno využít pro případnou prezentaci ve virtuální realitě. Na výsledném modelu je možné prezentovat základní části vysoké pece a vysvětlit pomocí něj výrobu surového železa. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické jsou popsány základní části vysoké pece a postup výroby surového železa. Dále je v teoretické části popsána tvorba modelů v programu SolidWorks. V praktické části je vytvořen model společně s výkresovou dokumentací. Je zde popsána tvorba modelu vysoké pece krok po kroku a výsledný model je porovnán s modely jiných autorů a s alternativními konstrukčními řešeními vysoké pece.
The creation of the educational blast furnace 3D model in SolidWorks program
Keywords: vysoká pec; SolidWorks; 3D model; výroba železa; CAD; blast furnace; SolidWork; 3D model; production of pig iron; CAD