Návrh soupravy pomůcek pro výuku fyziky na ZŠ - Vrkoč, Pavel (Jihočeská univerzita, 2012)
Anotace Tato diplomová práce se tematicky zabývá kmitáním, vlněním a akustikou. Cílem této diplomové práce je ověřit vhodnost provádění pokusů při vyučovacích hodinách fyziky na základních školách. Do vyučovací hodiny jsou vhodně zařazovány různé formy pokusů, které pomáhají žákům lépe pochopit probíranou látku. Součástí práce je návrh soupravy pro demonstraci pokusů prováděných při hodinách fyziky. Práce obsahuje sadu pokusů s touto soupravou. K ověření předpokladu, že zařazování pokusů je vhodnou činností prováděnou při vyučování jsou zde navrženy a v praxi ověřeny pracovní listy. Rozbor těchto pracovních listů tvoří závěr této diplomové práce.
The concept of aid set for physics education at basic school
Keywords: Klíčová slova: fyzikální experiment; demonstrační pokus; žákovský pokus; výuka fyziky; názornost; pracovní listy; Keywords: physical experiment; demonstrative experiment; pupils' experiment; teaching of physics; illustrative; worksheets