Zasvěcené vdovství ve službě vnitřní modlitby. Zkušenost zasvěcené vdovy Marie Ventové - Vavrušková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá teologickými východisky a spiritualitou zasvěceného vdovství. Sleduje vývoj zasvěceného vdovství od starověkého Izraele po současnost. Popisuje obnovení stavu zasvěcených vdov v Plzeňské diecézi. Zaznamenává zkušenost Marie Ventové na cestě k vnitřní modlitbě a zasvěcenému životu. Představuje vnitřní modlitbu, tak jak ji vyučovala sv. Terezie z Avily. Popisuje kurzy a školy, které do způsobu vnitřní modlitby uvádějí, jako cenný pastorační nástroj. Ukazuje vnitřní modlitbu jako základní projev a službu zasvěceného vdovství.
Devoted Widowhood in Service of Inner Prayer. Personal Experience of the Devoted Widow Marie Vent
Keywords: zasvěcené vdovství; zasvěcený život; spiritualita; vnitřní modlitba; vdova.; devoted widowhood; devoted life; spirituality; inner prayer; widow