Porovnání paliv pro spalovací motory z hlediska hodnot emisí výfukových plynů. - Václavík, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce porovnává tři vybrané druhy benzinů (BA Special 91, BA Natural 95, Shell V-Power Racing) a LPG z hlediska emisí výfukových plynů.Měření bylo provedeno na jednom motoru automobilu Škoda Favorit 135L. Měřily se emisní složky CO,CO2,02 a HC.Z měření bylo palivo LPG nejpřijatelnější.
Comparison of fuels for internal combustion engines in terms of exhaust emissions.
Keywords: emise; emisní systémová analýza; paliva; benzin; etanol; LPG; motorová nafta; koncentrace; oxid uhličitý; oxid uhelnatý; nespálené uhlovodíky; kyslík; emissions; emission systems analysis; fuel; gasoline; ethanol; LPG; diesel; concentration; carbon dioxide; carbon monoxide; unburnt hydrocarbons; oxygen