Vlivy hédonismu, utilitarismu a křesťanství v České sociální práci - Hendrych, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se bude blíže zabývat literaturou českého odborníka na sociální práci Oldřicha Matějíčka a autorů zabývajících se podobným tématem, přesněji řečeno na etickou část jejich děl. Zejména bude kladen důraz na ty části, kde je vliv utilitarismu, hédonismu a křesťanství. Vliv utilitarismu, hédonismu a křesťanství ve smyslu definování dobra, jako věci, kterou se všechny tři disciplíny zabývají ve vztahu k sociální práci jako pomáhající činnosti.
Influences of hedonism, utilitarianism and christianity in czeck social work
Keywords: hédonismus; utilitarismus; Česká sociální práce; štěstí; potřeba; Hedonism; Utilitarism; Czech social work; Luck; Happiness; Need...