Participace v domově mládeže - Urbanová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce představuje participaci jako nezbytnou součást edukačního procesu v domově mládeže. Úvodní část práce představuje teoretické zázemí participace a domova mládeže. Prezentuje participaci jako nástroj, který podněcuje aktivní účast mládeže na rozhodovacích procesech. Další část představuje vytvořená kritéria pro zjišťování participace ve zkoumaných pěti domovech mládeže jižních Čech. Závěrečná část práce popisuje zjištěná data pomocí dotazníkového šetření a prezentuje je v souvislostech teoretických poznatků a praktických příkladů.
The principle of participation at the school youth hostels
Keywords: participace; mládež; školské ubytovací zařízení; neformální vzdělávání; výchova; aktivní občanství; demokracie.; participation; youth; school youth hostel; nonformal education; education; active citizen; democracy.